Info Moringa

Wat is Moringa Oleifera ?

Moringa Oleifera bladDe Moringa boom (Moringa Oleifera) komt oorspronkelijk uit India, waar hij aan de voet van de Himalaya groeit. Het is voor de Indiërs altijd al een belangrijke boom geweest. In de Veda teksten, 5000 jaar geleden opgeschreven, wordt hij al genoemd.

Volgens de traditionele Ayurvedische geneeskunde kunnen de verschillende delen van deze boom meer dan 300 ziektes genezen. Niet alleen in Azië maar ook in Afrika wordt Moringa al heel lang, volgens oude tradities, als voedingssupplement gegeven aan zieke mensen.

Voor algemene ondersteuning van het immuunsysteem is Moringa ook waardevol omdat het in een hoge concentratie bevat: vitamine A, calcium, ijzer, fosfor, mangaan, magnesium, kalium en zwavel. Verder heeft Moringa een zeer hoog gehalte aan chlorofyl, caroteen en vele essentiële aminozuren (bevat 18 van de 20 bekende aminozuren). Deze plantaardige bestanddelen zijn belangrijk voor zuurstoftransport, concentratievermogen en andere mentale functies. Verder bevat deze plant uitzonderlijk hoog gehalte aan antioxidanten.

Moringa-Oleifera-factsMoringa bevat eveneens in hoge concentratie omega-3, -6 en -9 verzuren. Moringa is in dit opzicht een volwaardig plantaardig alternatief voor visolie. Als Moringa bladpoeder heeft men de genoemde stoffen in geconcentreerde vorm. Al deze voedingsstoffen zijn bij Moringa in een vorm aanwezig die gemakkelijk door het lichaam op te nemen is, en leveren meteen energie.

Het uitzonderlijk hoog ijzergehalte (Moringa bevat 25 keer meer ijzer dan spinazie), verhoogt de hoeveelheid hemoglobine in het bloed. Hierdoor levert het bloed meer zuurstof aan weefsels. In India wordt Moringa gebruikt als medicijn tegen diabetes en hoge bloeddruk. In tegenstelling tot farmaceutische medicijnen resulteert Moringa niet meteen effect. Het reguleert de algehele gezondheid en helpt de patiënt op de lange duur de diabetes onder controle te krijgen. In India zijn talloze mensen genezen van diabetes door het gebruik van Moringa.

Moringa bevat een groot aantal (secundaire planten-) stoffen met en antibacteriële, antivirale en antiparasitaire werking. Als hoogwaardig natuurlijk voedingssupplement heeft Moringa ook positief effect bij bijvoorbeeld kanker en hart- en vaatziekten, chronische vermoeidheid, en bijvoorbeeld ook bij ADD en ADHD.

In Nederland wordt de Moringa Oleifera boom ook wel Mierikswortel-struik of Mierikswortel-boom genoemd. De officiële naam blijft de Latijnse versie; Moringa Oleifera syn M Pterygospera.

Moringa Oleifera wordt ook Drumstick-boom en in het Engels ‘Horse Radish Tree’ genoemd en groeit oorspronkelijk aan de voet van de Himalaya gebergte in India. Het blad is dubbel geveerd en fijn van structuur. In een woord samengevat : Multifunctioneel !

Het jonge blad, de groeitoppen en de heerlijk geurende, 1 – 1.5 cm lange en 2 cm brede, geel-witte bloemen kunnen rauw in salades, of als toevoeging in soepen en sauzen worden gegeten.

Water zuiveren met Moringa zaden

Schoon drinkwater is voor honderden miljoenen aardbewoners niet binnen handbereik.
Gelukkig is er hoop. Maak kennis met de Moringa Oleifera!

Zaden Moringa OleiferaDe Moringa Oleifera wordt ook wel de wonderboom genoemd. Deze boom komt vooral voor in tropische en subtropische gebieden met een steppeklimaat. De bladeren en vruchten van de boom hebben een hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen, maar vooral de zaden zijn bijzonder.

De zaden van de Moringa Oleifera kunnen namelijk water zuiveren. Gooi deze zaden in een glas met vervuild water en tot 98 procent van de onzuiverheden en micro-organismen wordt uit het water gehaald. De oude Egyptenaren hadden dit al in de gaten. Zij verpletterden de zaden en gooiden het goedje vervolgens in troebel water. Het resultaat: helder en schoon drinkwater.

Maar wat is geheim van deze zaden? Wetenschappers ontdekten in 2010 dat een proteïne in deze zaden bacteriën doodt door ze te verzamelen in groepen. Deze clusters zinken vervolgens naar de bodem.

De superkracht van de wonderboom…
moringa oleifera in het programma koffietijdIn het programma ‘Koffietijd’
Klik hier om te bekijken

Keywords:
Vitaal, Vita, Moringa Oleifera, Online bestellen, VitaMoringa, Moringa bestellen, Moringa Bladpoeder, Moringa Thee, Moringa Zaden, Moringa Olie, Moringa Capsules, Moringa Tabletten, Moringa Kopen, Moringa Shop, Scherpe Prijzen, Gezondheid, Vitaminen, Voedingssupplementen, Mineralen, Moringa Oleifera producten, online, Premium Moringa Thee, Moringa Oleifera Boom, Moringa Blad,

© VitaMoringa – Info Moringa